Als je ziek bent komt er veel op je af. Je krijgt te maken met verschillende onderzoeken en behandelingen. Vaak moet je dan ook keuzes maken. Dat doe je samen met je zorgverlener, bijvoorbeeld je arts, een verpleegkundige of een fysiotherapeut. De zorgverlener heeft de medische kennis en jij hebt kennis over jouw leven. Zo beslis je samen welke behandeling het beste bij jou past.

Bij zo’n besluit krijg je veel informatie. Om je daarbij te helpen is de Consultkaart in beeld gemaakt. Op deze Consultkaart in beeld staat de belangrijkste informatie over de behandelingen in plaatjes en korte teksten. Zo heb je meer overzicht over de behandelingen. 

Bespreek de Consultkaart in beeld met je zorgverlener. Dan kan hij of zij een toelichting geven en jij kunt extra vragen stellen. Bijvoorbeeld over de voordelen en de risico’s van de behandeling. Of wat de gevolgen zijn van de behandeling voor jouw leven. Zo wordt er meer duidelijk, voordat je samen beslist.

De Consultkaart in beeld kun je downloaden via het tabblad ‘Consultkaart zoeken’. Ze zijn op dit moment beschikbaar voor Nierschade, Artrose in de knie, Artrose in de heup en Stoppen met roken. Print deze uit en neem hem mee naar je zorgverlener.