Consultkaarten staan op alfabetische volgorde (titel) van de aandoening. Onder de titel staat een korte inleiding en een link naar meer informatie.

Consultkaart Artrose aan de knie  (pdf, 147kB)
Heeft u last van artrose in uw knie? Deze Consultkaart kan u en uw orthopeed helpen om uw mogelijkheden voor behandeling te bespreken.
Publicatiejaar:2016
meer informatie >>

Consultkaart Artrose aan de heup (pdf, 146kB)
Heeft u last van artrose in uw heup? Deze Consultkaart kan u en uw orthopeed helpen om uw mogelijkheden voor behandeling te bespreken.
Publicatiejaar: 2016
meer informatie >>

Consultkaart Blijvende schade aan uw nieren: mogelijkheden voor een nierfunctievervangende behandeling (pdf, 118kB)
Heeft u schade aan uw nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de mogelijkheden voor een behandeling die de functie van uw nieren vervangt te bespreken. Twijfelt u of u een nierfunctievervangende behandeling wilt? Hiervoor kunt u gebruik maken van de Consultkaart “een nierfunctievervangende behandeling of conservatieve behandeling”.
Publicatiejaar: 2016
meer informatie >>

Consultkaart Blijvende schade aan uw nieren: nierfunctievervangende behandeling of conservatieve behandeling? (pdf, 121kB)
Heeft u schade aan uw nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de keuze tussen een nierfunctievervangende behandeling en conservatieve behandeling te bespreken. Wilt u de verschillende vormen van nierfunctievervangende behandeling met uw arts bespreken? Hiervoor kunt u gebruik maken van de Consultkaart “mogelijkheden voor een nierfunctievervangende behandeling”.
Publicatiejaar: 2016
meer informatie >>

Consultkaart Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) (pdf, 126kB)
Is bij u de diagnose Carpaal Tunnel Syndroom gesteld? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de mogelijkheden voor behandeling te bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Epilepsie: nieuw gediagnosticeerde epilepsie bij volwassenen (pdf, 149kB)
Heeft u gehoord dat u epilepsie heeft en bent u 18 jaar of ouder? Deze Consultkaart kan u en uw neuroloog helpen om te bespreken of u wilt starten met het gebruiken van medicijnen.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Epilepsie: partiële aanvallen bij volwassenen (pdf, 154kB)
Heeft u last van epilepsie met partiële aanvallen en bent u 18 jaar of ouder? Deze Consultkaart kan u en uw neuroloog helpen om uw mogelijkheden voor het gebruiken van medicijnen te bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Epilepsie: moeilijk behandelbare epilepsie bij volwassenen (pdf, 152kB)
Heeft u last van epilepsie en bent u 18 jaar of ouder? En heeft u twee of drie soorten medicijnen geprobeerd en nog steeds aanvallen? Deze Consultkaart kan u en uw neuroloog helpen om uw mogelijkheden voor een andere behandeling dan medicijnen te bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Niet-infectieuze Uveïtis (pdf, 73kB)
Heeft u last van niet-infectieuze uveitis? En werken oogdruppels niet voldoende of zijn oogdruppels niet geschikt voor u? Deze Consultkaart kan helpen als u en uw arts de keuze tussen prednison slikken of een injectie bij of implantaat in het oog bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Regelmatig ontstoken keelamandelen bij kinderen (pdf)
Heeft uw kind regelmatig last van ontstekingen van de keelamandelen en is uw kind jonger dan 16 jaar? Deze Consultkaart kan u, uw kind en uw KNO-arts helpen om de keuze tussen keelamandelen verwijderen en afwachten te bespreken. Deze Consultkaart is niet bedoeld voor andere klachten, zoals snurken met ademstops (obstructieve slaapapneus).
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Staar bij volwassenen (pdf, 80kB)
Bent u 18 jaar of ouder en heeft u staar (vertroebeling van uw ooglens)? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de keuze tussen afwachten of een operatie te bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Stuitbevalling (pdf, 96kB)
Uw kind ligt in een stuit: vaginale stuitbevalling of geplande keizersnede?
Bent u langer dan 36 weken zwanger en ligt uw kind in een stuitligging?
Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de keuze tussen een stuitbevalling en een keizersnede te bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Trombose of longembolie (pdf, 109kB)
U heeft drie tot zes maanden geleden een trombose (trombosebeen, trombosearm of andere veneuze trombose) of longembolie gehad. Daarom gebruikt u medicijnen die ervoor zorgen dat uw bloed minder goed stolt. Nu gaat u met uw arts bespreken of u moet doorgaan met deze medicijnen of niet. Is de kans groot dat u opnieuw een trombose of longembolie krijgt? Dan moet u de medicijnen waarschijnlijk blijven gebruiken. U kunt ook wisselen van medicijn. Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om uw mogelijkheden voor behandeling te bespreken.
Publicatiejaar: 2016
meer informatie >>

Consultkaart Veel bloedverlies tijdens ongesteld zijn  (pdf, 92kB) 
Verliest u veel bloed als u ongesteld bent? Deze Consultkaart kan u en uw gynaecoloog helpen om uw mogelijkheden voor behandeling te bespreken. U kunt er ook voor kiezen om uw klachten niet te behandelen.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>

Consultkaart Vocht in het middenoor bij kinderen (pdf)
Heeft uw kind last van vocht in het middenoor? Deze Consultkaart kan u, uw kind en uw KNO-arts helpen om de keuze tussen een buisje in het trommelvlies en geen behandeling (wel controle) te bespreken.
Publicatiejaar: 2017
meer informatie >>